Nyheter
2017-12-07

Bonnier Ventures investerar i Daisy Grace

Livsstilsföretaget Daisy Grace, grundat av Hannah Widell och Amanda Schulman, har fått Bonnier Ventures som ny delägare. Bonnier Ventures (som är Bonniers investeringsarm och nyligen namnändrat från Bonnier Growth Media) går in och köper en minoritetspost i bolaget och samtidigt tar VD:n Ulrika Saxon en plats i Daisy Grace styrelse. Kapitaltillskottet ska användas till expansion av verksamheten.

–     Jag har länge beundrat Hannah och Amanda – de har bevisat att de kan genomföra ett framgångsrikt företagsbygge och Daisy Grace har en spännande affärsmodell som vi tror på, säger Ulrika Saxon, VD för Bonnier Ventures, om affären.

Redan i juni 2017 kommunicerades att Daisy Grace, som då bestod av klädlinje samt två skönhetssalonger i Stockholm, storsatsar genom både affärsutveckling och rekrytering för att skapa Nordens främsta livsstiluniversum. Under hösten rekryterades flera toppnamn externt till ledningsgruppen – bland annat Therese Palmgren från Loréal till rollen som produkt-och varumärkeschef för skönhetssegmentet och Emma Unckel från Elle till rollen som mode- och skönhetschef.

I november 2017 lanserade Daisy Grace en egen e-handelssajt med både egna och externa mode- och skönhetsvarumärken, det digitala magasinet The Routine, fyra egna podcasts, samt egna skönhetsprodukter. Nu väntar ytterligare expansion av verksamheten genom fler kategorier inom skönhet samt en utveckling av Beauty Bar-konceptet tillsammans med Åhléns, där externt kapital påskyndar processen.

Vi har blivit uppvaktade av olika investerare under lång tid, men för oss var det viktigt att vi hittade helt rätt. När vi träffade Ulrika Saxon och Bonnier Ventures förstod vi direkt att det var rätt partner, och vi är så glada nu att ha dem som delägare. Kapitaltillskottet ger oss nu ännu mer muskler att expandera, säger Hannah Widell, VD för Daisy Grace.