Nyheter
2010-11-30

Säg hej till Stella!

Det är mycket nytt på gång i tidskriftsvärlden. I mars 2011 kommer det första numret av Stella – norska Bonnier Medias största lansering någonsin.

–Stella ska bli ett nytt och fräscht alternativ till de befintliga norska magasinen för målgruppen kvinnor 25-45, med fokus på välutbildade, välavlönade storstadskvinnor i 30-årsåldern, berättar Gry Bjørhovde, publisher på Bonnier Media och den som har lett utvecklingen av Stella.

Hon säger att det har hänt en hel del i detta segment på sistone:

– Läsarna har förändrats, sociologiskt sett och för att de blir äldre. Det öppnar upp en ledig position som vi vill ta, och vi tror att vi kommer lyckas.  

Grunden i magasinet är hälsa, skönhet och personlig utveckling. Det låter kanske inte helt unikt, men Gry tycker att de med Stella har hittat ett eget sätt att knyta ihop de tre elementen.

– De har varit åtskilda från varandra, men vi sätter istället ihop dem till en holistisk tanke, en livsstil som blir mer och mer populär hos norska kvinnor. Vår reklambyrå kallar det för “beauty with brains” och vi har översatt det till “Inre styrka. Yttre stil”, som alltså är Stellas pay-off.

Idén har presenterats för både fokusgrupper, annonsörer och mediebyråer och har blivit väl mottagen. Annonsörerna är redan med på tåget, berättar Bonnier Medias annonsdirektör Trond Juliussen.

– Den kritiska punkten när du lanserar en helt ny produkt är att kunderna måste få se något annorlunda än det som redan finns på marknaden, samtidigt som man inte får skilja ut sig alltför mycket. Men där har vi lyckats.

Också Gry Bjørhovde säger att en perfekt differentiering är det svåraste.

– Konkurrensen är stenhård och vi jobbar kontinuerligt med allt från övergripande innehåll till illustrationer, tonalitet och att knyta till oss de rätta experterna. Vi vet att de vi tävlar med kommer att göra allt för att vi ska misslyckas, så det blir en tuff match även marknadsföringsmässigt. Men vi har bevisat att vi kan kvinnomarknaden, med titlar som Tara och Costume, och även Woman som ökar allt mer i lösnummerförsäljning. Så vi är optimistiska – och offensiva! Som ett bevis på det kommer första utgåvan att tryckas i 130 000 exemplar.